Ezt edd vacsorára
vagy reggelire...
Általában csak sitty sutty összedobom a ételeimet, de alapvetően ha időm engedi, akkor szeretek szépen megteríteni, gusztusosan tálalni. Gyakorlatilag bármilyen ételt igazán vonzóvá lehet varázsolni a színekkel, nyersanyagokkal.
Itt van például ez az omlettrolád:
Rolád hozzávalók:
4 db tojás, (2 sárgájával)
zöldfűszerek, só, bors, curry
Töltelék:
3 kiskanál cottage cheese
lilahagyma
só, bors, majoranna, oregano, bazsalikom
Azon kívül, hogy pikkpakk készen van, még az is nagyon jó benne, hogy számos változatban elkészítheted, pl.: hagymásan, sajtosan, bacon-ösen, húsosan, tonhalasan, párolt zöldségesen stb...
Van még egy turbó köretem/főételem, amit nagyon szeretek. A leggyorsabban elkészíthető körethez a nyersanyag a kuszkusz. Ha nem ismernéd, akkor szerintem rá fogsz kattanni! :) Igazából semleges íze van, annyi az egész, hogy ugyanannyi forró vízzel leöntöd, mint amennyi a nyersanyag. Fűszerezed és kész. Én speciel szeretem zöldségekkel, sajtokkal extrázni, de legfőképpen tengeri algával. Ez ad neki egy kis mediterrán ízt, amit különösen szeretek.
Kuszkusz: Durumbúza-darából készül, főételként és köretként is tálalható, 3 perc alatt megvan, alacsonyabb a szénhidrát és magasabb a rosttartalma, mint a rizsnek.
Tengeri alga: Természetes forrása az A-, a B1,- a B2-, a C-, a D- és E-vitaminnak, valamint különféle ásványi anyagoknak, beleértve a cinket, a jódot, a magnéziumot, a vasat, a káliumot, a rezet és a kalciumot. Valójában az összes élelmiszer közül a tengeri alga tartalmazza a legmagasabb természetes kalcium koncentrációt: 10-szer több van benne, mint a tejben. A tengeri algának nagyon magas a jódtartalma, ami elengedhetetlen a pajzsmirigy működéséhez, így fontos szerepet játszik a fogyásban és az anyagcserében.
Tehát ne tessék fujjogni és óckodni az újdonságoktól, csak próbáld ki, tapasztalás után határolódj el tőle vagy épp szeresd meg! :)