Fokhagymás petrezselymes hekk barnarizses zöldikével
Nemcsak paprikás panírban ász a hekk
A minap végre halfajtát váltottam a diétám során. Kicsit rákaptam a hekk ízére, néha jó váltogatni a halakat, mindnek más és más íze van.
Emlékszem egyébként, gyerekkoromban ettem utoljára a Balatonon hekket, amit azóta is emlegetek, mert nagyon ízlett. Na persze nem a híres "Balatonit", csak a Balatonon...
A diéta során próbálok mindig hatékonyan főzni, ez azt jelenti ebben az esetben, hogy míg kifőzök egy adag barna rizst, az egyik felét magamnak, míg a másikat Csabinak készítem el valamilyen extrázással. Legutóbb például az alábbi köret és/vagy főétel keletkezett.
Elkészítés:
A rizst először megfőztem, majd félretettem.
Egy kis fej vöröshagymát kókuszzsíron megpároltam, majd hozzáadtam a zöldségeket (brokkoli, zöldbab, zöldborsó, karfiol).
Ezeket szépen megpároltam, ha kér egy kis vizet, adj neki, hogy jó puhára főjön! :)
Sózd, borsozd.
A sütőt bekapcsolod 170°C-ra.
Miközben párolódik a zöldség, előkészíted a kiolvasztott hekket. A bőrét picit kapargasd meg, és ha nem szeretnél szálkázni evés közben, akkor javaslom, hogy vágd le az uszonyokat a halról.
A hekk alját vágd fel hosszában, majd irdald be.
Petrezselymes fokhagymás vajjal locsold meg, a belsejét citromkarikával töltsd meg.
Szorosan alufóliába tekerd be, majd egy pici vízzel töltött tepsibe helyezd.
20 perc alatt készre sül. (10 percnél én megfordítottam).
Max 1 órán belül megvan az egész, előkészítéssel, mosogatással, pakolással! :)
ÉLVEZZÉTEK AZ ÍZEKET!