2016. okt 19.

Fokhagymás petrezselymes hekk barnarizses zöldikével

írta: Viki Nemeth
Fokhagymás petrezselymes hekk barnarizses zöldikével

Nemcsak paprikás panírban ász a hekk

A minap végre halfajtát váltottam a diétám során. Kicsit rákaptam a hekk ízére, néha jó váltogatni a halakat, mindnek más és más íze van.

Emlékszem egyébként, gyerekkoromban ettem utoljára a Balatonon hekket, amit azóta is emlegetek, mert nagyon ízlett. Na persze nem a híres "Balatonit", csak a Balatonon...

A diéta során próbálok mindig hatékonyan főzni, ez azt jelenti ebben az esetben, hogy míg kifőzök egy adag barna rizst, az egyik felét magamnak, míg a másikat Csabinak készítem el valamilyen extrázással. Legutóbb például az alábbi köret és/vagy főétel keletkezett.

20161016_221606.jpg

Elkészítés:

A rizst először megfőztem, majd félretettem.
Egy kis fej vöröshagymát kókuszzsíron megpároltam, majd hozzáadtam a zöldségeket (brokkoli, zöldbab, zöldborsó, karfiol).
Ezeket szépen megpároltam, ha kér egy kis vizet, adj neki, hogy jó puhára főjön! :) 
Sózd, borsozd.

A sütőt bekapcsolod 170°C-ra.
Miközben párolódik a zöldség, előkészíted a kiolvasztott hekket. A bőrét picit kapargasd meg, és ha nem szeretnél szálkázni evés közben, akkor javaslom, hogy vágd le az uszonyokat a halról.
A hekk alját vágd fel hosszában, majd irdald be. 
Petrezselymes fokhagymás vajjal locsold meg, a belsejét citromkarikával töltsd meg. 
Szorosan alufóliába tekerd be, majd egy pici vízzel töltött tepsibe helyezd.
20 perc alatt készre sül. (10 percnél én megfordítottam).

20161016_230722.jpg

Max 1 órán belül megvan az egész, előkészítéssel, mosogatással, pakolással! :)

ÉLVEZZÉTEK AZ ÍZEKET!

Szólj hozzá

diéta recept