2016. okt 21.

Gyors kevert máktorta, amit akarsz töltelékkel

írta: Viki Nemeth
Gyors kevert máktorta, amit akarsz töltelékkel

Lehet, hogy mostanában többet sütök és főzök, mint egyébként amikor nincs versenydiéta? Ennek azért valaki nagyon örül...

A ma esti szabad 1 órámban hozzáláttam a mákkal való közös munkának. Talán egyszer csináltam mákosgubát, ami finom volt, de a mákos dolgokat nagyon ritkán tudom megenni, jobban zavar, hogy megmarad a fogaimban, minthogy jóízűen ilyen sütiket egyek. 

Mivel mostanában az idő rabja vagyok, ezért próbáltam valami olyat kreálni, ami tényleg semmi szüttyögést nem igényel. Ezért nagyon jók a bögrés és kevert receptek.

20161021_195131.jpg

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg darált mák
  • 25 dkg cukor
  • 1 cs. vanillin cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 3 dl tej
  • 2 db tojás

Melegítsd elő a sütőt.
A cukrokat keverd habosra a tojásokkal, majd add hozzá az olvasztott margarint. Fontos!!! Folyamatosan keverd, hogy ha túl forró lenne margarin, akkor ne csapódjon ki a tojássárgája. 
Jöhet hozzá a tej, a mák és a sütőporos liszt is. Keverd simára!

20161021_194915.jpg

Tortát már rég sütöttem, ezért maradtam a tortaformánál, 24 cm átmérőjűbe töltöttem ezt a mennyiséget.

Körülbelül 30 percig süsd közepes hőfokon, de akkor lesz tökéletes, ha nem remeg már a közepe és elkezd picit barnulni a teteje. 

2016-09-28_kkn.jpg

Ha a tortaformában kihűlt a kész "piskóta", akkor jöhet hozzá a képzeleted szüleménye töltelék. (Én ezúttal egy egyszerű vanília pudingot választottam, mert ezt nem kell kóstolni.) Legközelebb biztosan valamilyen rumosmeggyes, erdeigyümölcsös főzött lekvárral öntöm nyakon és esetleg még mellé jóóó édes túrókrémmel megtöltöm. Ha már lúd, legyen kövér alapon... :)

Szólj hozzá

nofit