Gyümölcsjoghurt házilag
Ezt a bejegyzést szívből ajánlom unokanővéremnek, akinek 2 tündéri ördögfiókája van.
Nekem ugyan még nincs gyerekem, így nem is tudhatom, hogy mennyi időt vesz el a jövés-menés, gyereknevelés, de azt tudom, hogy ennek joghurtnak az elkészítése nem kerül 5 percnél több időbe, mosogatással együtt.
Ha igazán jót akarsz magadnak és a minidnek, akkor kerüld a bolti cukrozott, édesített vackokat, mert sokkal jobbat tudsz te magad is kreálni pillanatok alatt. Ráadásul 2-3 napig zárt üvegben, hűtőben tárolható is, így elég 1x nagyobb adagot készíteni, és meg is van pár napra a nass.
Hozzávalók:
- natúr yoghurt
- túró
- gyümölcs (friss/fagyasztott)
- édesítésként mazsola (használható bármilyen édesítőszer is)
Az összetevőket mérés nélkül, ránézésre beleborítjuk a turmixgépbe, fél percig hagyjuk dolgozni a gépet, ellenőrizzük az állagot, majd ennek megfelelően adunk hozzá túrót, vagy joghurtot, újramixeljük és kész is. Én a picit sűrűbb állagú joghurtot szeretem, ezért több túrót teszek bele. Mivel imádom a mazsolát, (és minden más aszalványt is) ezért a legtöbb desszertemet ezzel édesítem.
Ne sajnáld az időt az egészségedre!