2016. nov 26.

Naturál desszerthegy

írta: Viki Nemeth
Naturál desszerthegy

Brownie, túrólepény, fagyi, NO SUGAR, NO FLOUR

Ma újra teret engedtem a kísérletezésnek a konyhában. A legjobb dolog ezekben a finomságokban, hogy sem cukor, sem pedig liszt nem butítja le őket. Miket? Hát ezeket:

  • Brownie babból
  • lepény túróból
  • fagyi banánból

20161126_201707jhgjjfaf.jpg

A Brownie-t másodjára sütöttem, de most felturbóztam egy kis prosgyümivel is, ami egyébként a mai napi sütésben mindenütt felbukkant.

Így készült:

  • 1 konzerv vörösbab
  • 2 ek. kakaópor
  • 100g édesítőszer
  • 70g zabpehely
  • 2 db tojás
  • fél banán
  • 1 kk. sütőpor
  • étcsoki

unnamed_1_k.jpg

Turmixgépben összemixeltem a hozzávalókat, egy rétegben a formába töltöttem, megszórtam étcsoki darabokkal és pirosgyümivel, majd ráment a fedőréteg. Így tettem 200 fokos előmelegített sütőbe. Ha elkezd repedni a tészta, akkor lesz perfect.

A túrólepényt így csináltam:

  • 250g túró
  • 1 kk. sütőpor,
  • 2 db tojás
  • ízlés szerint édesítő (én a tetejére mézet csöpögtettem)

A tojás sárgáját a túróhoz kevertem, az édesítő és a sütőpor is mehet hozzá, a fehérjéből pedig kemény habot kell verni, lassan pedig hozzákeverni a túróhoz. Szórhatsz rá gyümölcsöt, vagy akár csokit is, mehet a 200 fokos sütőbe.

Ha azonnal fagyit szeretnél, akkor ezt tedd:

  • 2 db fagyasztott banán
  • 2 kanál túró
  • egy kis doboz yoghurt
  • gyümölcs

2 darab banánt (héj nélkül) fagyasztott állapotban turmixba teszel, hozzáadod a túrót és a yoghurtot, ettől jó krémes lesz. Ha gyümölcsöset szeretnél, mehet hozzá az is, a legjobb, ha szintén fagyott állapotú. 

 

Szólj hozzá

egészség életmód diéta recept