Naturál desszerthegy
Brownie, túrólepény, fagyi, NO SUGAR, NO FLOUR
Ma újra teret engedtem a kísérletezésnek a konyhában. A legjobb dolog ezekben a finomságokban, hogy sem cukor, sem pedig liszt nem butítja le őket. Miket? Hát ezeket:
- Brownie babból
- lepény túróból
- fagyi banánból
A Brownie-t másodjára sütöttem, de most felturbóztam egy kis prosgyümivel is, ami egyébként a mai napi sütésben mindenütt felbukkant.
Így készült:
- 1 konzerv vörösbab
- 2 ek. kakaópor
- 100g édesítőszer
- 70g zabpehely
- 2 db tojás
- fél banán
- 1 kk. sütőpor
- étcsoki
Turmixgépben összemixeltem a hozzávalókat, egy rétegben a formába töltöttem, megszórtam étcsoki darabokkal és pirosgyümivel, majd ráment a fedőréteg. Így tettem 200 fokos előmelegített sütőbe. Ha elkezd repedni a tészta, akkor lesz perfect.
A túrólepényt így csináltam:
- 250g túró
- 1 kk. sütőpor,
- 2 db tojás
- ízlés szerint édesítő (én a tetejére mézet csöpögtettem)
A tojás sárgáját a túróhoz kevertem, az édesítő és a sütőpor is mehet hozzá, a fehérjéből pedig kemény habot kell verni, lassan pedig hozzákeverni a túróhoz. Szórhatsz rá gyümölcsöt, vagy akár csokit is, mehet a 200 fokos sütőbe.
Ha azonnal fagyit szeretnél, akkor ezt tedd:
- 2 db fagyasztott banán
- 2 kanál túró
- egy kis doboz yoghurt
- gyümölcs
2 darab banánt (héj nélkül) fagyasztott állapotban turmixba teszel, hozzáadod a túrót és a yoghurtot, ettől jó krémes lesz. Ha gyümölcsöset szeretnél, mehet hozzá az is, a legjobb, ha szintén fagyott állapotú.